verzoek tot teruggave

U kunt vanaf het moment van invordering een verzoek tot teruggave van uw rijbewijs bij de Officier van Justitie doen. Vanaf het moment dat uw rijbewijs wordt ingehouden heeft de Officier van Justitie 10 dagen om te beslissen over de inhouding van uw rijbewijs.

U kunt ervoor kiezen om de 10 dagen een verzoek aan de Officier van Justitie te sturen waarin u vraagt om uw rijbewijs terug te geven. Dit verzoek kunt u ook doen nadat u al een beslissing tot inhouding heeft ontvangen.

In dit verzoek zal u duidelijk moeten maken waarom u uw rijbewijs dringend nodig heeft. (bijvoorbeeld voor werk)

In sommige gevallen beslist de Officier van Justitie, bij een gemotiveerd verzoek, dat u het rijbewijs eerder terugkrijgt. U hoeft dan geen klaagschrift in te dienen.

Hoelang duurt het voordat ik een antwoord op het verzoek heb?

Vaak heeft u binnen een aantal werkdagen al een antwoord op het verzoek. 

Het verzoek is afgewezen, en nu?

Als uw verzoek wordt afgewezen kunt u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. Onze advocaten kunnen al binnen 24 uur een klaagschrift voor u indienen. 

Vraag direct een advocaat om hulp!Veelgestelde vragen

Het is logisch dat u na de invordering van uw rijbewijs met een hoop vragen zit. Lees hier het antwoord op de meest gestelde vragen. 

Lees meer

Direct contact

Neem zo snel mogelijk contact met ons op zodat we u kunnen helpen. 

Lees meer

Dienstverlening

Bij de invordering van uw rijbewijs komt er veel op u af. Onze advocaten helpen u het proces door en zullen u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen. Lees hier meer over onze dienstverlening

Lees meer